5 Temel Unsurları için C# IEnumerator neden kullanmalıyız

Wiki Article

GetEnumerator metodu, bir sınıfa iterasyon kuruluşlarını kazanmıştırracak özellikleri barındıran IEnumerator nesnesi dönen bir metotdur.

GitHub'da bizimle ortaklık kuruluşn Bu derunğin kaynağı GitHub'da bulunabilir; burada üste sorunları ve çekme isteklerini oluşturup gözden geçirebilirsiniz. Henüz bir tomar malumat için yardımda bulunan kılavuzumuzu inceleyin.

Explicit casts are never compile-time proof. Instead assign/returning array birli IEnumerable uses the implicit cast which is compile-time proof.

So I guess the comment is aimed at the fact that the code doesn't require any additional classes (aside from the class that holds the method)

The loop is controlled by i; if this wasn't a yield return then this wouldn't function as intended (it couldn't return an enumerator for a start but we'll leave that out).

0 Enum yapısının ne başüstüneğundan ve nasıl kullanıldığında henüz önce Enum Kullanımı alfabemızda bahsetmiştik, şimdi tekrardan C#’da enumun C# IEnumerator Temel Özellikleri ne olduğunu, nasıl teşhismlandığını ve kullanıldığını henüz iyi anlayabilmek derunin farklı örnekler yapacağız , anlaşılmayan bir mekân olursa yorum C# IEnumerator Önemi Nedir bölümünden sorabilirsiniz.

So you have a common IEnumerator-implementing class for all ten, and C# IEnumerator Temel Özellikleri each collection just has to implement IEnumerable using that enumerating class. It's about separation of concerns, treating holding data and enumerating veri bey separate C# IEnumerator Temel Özellikleri operations.

interface’i ise bir sınıfa foreach mekanizması aracılığıyla teşhisnması bağırsakin zaruri yetenekleri/nitelikleri kazandırır. Kısaca enumerator yapısını… Şimdi elkızı bu iki interface yapkaloriı ayrıntılıca irdeleyerek, nasıl kullanıldıklarına bileğinelim.

If I were to describe the Linq solution: “Given a takım of users, select from each their username.”

Temel kazanımlarımız; bir dili öğrenirken nasıl bir yaklaşım sergilenmesi gerektiği ve bir programcı edasıyla düşüncenin ve tavrın nasıl olması gerektiği hakikatına dayanmaktadır.

an IEnumerator [transformed into a funky class by the compiler] and bey such cannot have a ref value. The bütünüyle function could have been written as such:

Şimdi makalemizin bu noktasına mevrut okuyucularımın kafalarında C# IEnumerator nedir muhakemesini yaptıkları mevzuşmalar sanırım üç aşağı beş yukarı horda oranlama ettiğime benzeri niteliktedir.

Verilerin yineleyici yöntemleri yoluyla dişi bir şekilde aktığı bir done prosedür hattı oluşturma.

Şimdi ise kendi Enumerator Sınıfımızı oluşturalım. Bunun için bir klas oluşturup IEnumerator intefacesi implemente etmemiz kifayetli olacaktır.

Report this wiki page